Saguaro

Saguaro

Carnegiea GiganteaOvo je naučni naziv saguara, velikog kaktusa koji se – poput stuba iz drevnih hramova – izdiže ka nebu širom pustinje Sonora, na jugu Arizone. U pitanju je „tvrda“ i bodljikava biljka, žilava i sposobna da preživi i u najnepovoljnijim vremenskim uslovima, ali istovremeno i glavni junak užarenih predela koji se protežu duž „pogranične teritorije“ u severnom delu Meksika… Samim tim i idealan nadimak za heroja koji je ćutljiv i senovit, snažan i tvrdoglav… Takav je naš Torn Kičejen, čovek koji je u životu video mnogo ružnih stvari, možda čak i previše. Bivši vojnik, izvanredan borac, ali pre svega ratnik. Ratnik u drevnom i plemenitom smislu te reči, upravo onako kako ta reč opisuje njegov narod jer Saguaro je, pre svega, američki urođenik, potomak istog onog plemena Navaho koje je u brojnim situacijama zagorčalo život plavim bluzama. Saguaro je Indijanac koji radi – često ali ne i uvek – u korist zakona belih ljudi… Dakle, ličnost „sa granice“ koja čitavog života korača putem između dve kulture, dve „duše“, dve istorije koje se susreću samo kada se nađu jedna nasuprot druge. Vremenski period u kojem on živi nije nam previše blizak, ali ni previše dalek. U pitanju su „magične“ sedamdesete godine prošlog veka, godine koje su kinematografskoj istoriji akcionog, vestern i policijskog filma podarile bezbroj neponovljivih priča.

 

 

SAG_PHPR_1

saguaro-knjiga2-korice

Comments: 3

 1. Jerry Drake
  Posted 10. November 2015. at 08:52 | Permalink

  Pozdrav,
  Imate li na lageru još uvijek knjigu 1 u tvrdom uvezu i da li se to može naći u Crnoj Gori.

  Hvala

 2. Zoran
  Posted 24. November 2015. at 09:50 | Permalink

  Svaka cast na tvrdokoricenim izdanjima, samo tako nastavite.
  Pozdrav

 3. VH
  Posted 17. October 2016. at 17:57 | Permalink

  Poštovani, da li će za sajam knjiga izaći saguaro 3 u tvrdokoričenom izdanju.
  Hvala

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Primećeno je da koristite Internet Explorer 6, koji nije podržan.

Internet Explorer 6 je zastareo pretraživač i trebalo bi da razmislite o nekoj alternativi, ponajviše zbog vaše bezbednosti. Ukoliko baš želite, možete da posetite ovaj sajt i ovim pretraživačem, ali ne garantujemo funkcionalnost.

Ukoliko želite da i dalje koristite Internet Explorer, dostupna vam je verzija Internet Explorer 8.

Alternative:

Zatvori