Adam Wild

Adam Wild

«»

Adam Vajld je škotski istraživač, član Kraljevskog geografskog udruženja, koji dugi niz godina živi u Africi. Čovek od akcije, pomalo buntovnog duha, koji prezire skorojeviće i salonske političare i nastoji da sam reši probleme sa kojima se suočava. Avanture u kojima ovaj heroj učestvuje su smeštene na prostoru od Kenije do Južne Afrike, od Nigerije do Konga, u legendarnim predelima „Crne Afrike“.
Radnja počinje dvadeset godina nakon smrti slavnog istraživača Dejvida Livingstona, pred sam kraj XIX veka. To je epoha u kojoj se geografske ekspedicije (poput one u kojoj je otkriven izvor Nila) prepliću sa antropološkim istraživanjem naroda koji nastanjuju Crni kontinent. U mnogim zemljama Afrike robovlasništvo je ukinuto ali i dalje postoje beskrupulozni ljudi koji pokušavaju da steknu veliko bogatstvo na besomučnom iskorištavanju starosedelaca. Adam Vajld je osoba koja se svim silama suprotstavlja ovoj svojevrsnoj „trgovini ljudima“, branilac potlačenih i ugroženih, čuvar običaja drevnih afričkih plemena. Lik Adama Vajlda je formiran po ugledu na čuvene holivudske glumce Erola Flina, Klerka Gebla i Daglasa Ferbanksa.
Autor serijala je čuveni italijanski scenarista Đanfranko Manfredi (Magični vetar, Skriveno lice) a crtačku ekipu čine brojni crtači sa naših prostora: Darko Perović (crtač naslovnih strana), Vladimir Krstić Laci, Stevan Subić, Zoran Tucić itd.

Video preview:
https://www.youtube.com/watch?v=gPfAxFCmiu0
https://www.youtube.com/watch?v=yB0vs_mHP3k

Prikaz izdanja:
http://www.pressing-magazine.com/index.php/107-pressing/pressing-br-72/670-adam-vajld.html

 
AW1CopAdam Wilde Korice 2 prev-0111882112_416504981875674_1195092319_oaw4-koriceaw5-korice-final-01aw6-korice

One Comment

  1. Dragan
    Posted 10. April 2017. at 10:51 | Permalink

    Pštovanje imam jedno pitanje
    kad će izaći Adam Wild 7 i Lukas 7
    Hvala

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Primećeno je da koristite Internet Explorer 6, koji nije podržan.

Internet Explorer 6 je zastareo pretraživač i trebalo bi da razmislite o nekoj alternativi, ponajviše zbog vaše bezbednosti. Ukoliko baš želite, možete da posetite ovaj sajt i ovim pretraživačem, ali ne garantujemo funkcionalnost.

Ukoliko želite da i dalje koristite Internet Explorer, dostupna vam je verzija Internet Explorer 8.

Alternative:

Zatvori